در این مجموعه، سیستم های فازی با یک رویکرد کاملاً کاربردی، از صفر تا صد به زبان ساده همراه با مثال گویا و شبیه سازی در محیط متلب، آموزش داده می شوند. علاوه بر تولباکس متلب، برنامه های مفیدی در محیط متلب ارائه می شوند که می توانید از این برنامه ها و شبیه سازی ها در پروژه های مربوط به خودتان به راحتی استفاده نمایید. در این مجموعه موارد زیر پوشش داده می شود:
From Classical Logic to Fuzzy Logic
- ساخت سیستم فازی بر اساس متغیرهای زبانی
Fuzzy systems based on linguistic variables
- ساخت سیستم فازی بر اساس داده های ورودی و خروجی
Design of Fuzzy Systems from Input-Output Data
Neuro-fuzzy systems
- آموزش سیستم های نروفازی با استفاده از روش هایی مثل گرادیان نزولی، فیلتر کالمن توسعه یافته، فیلتر کالمن نوع دوم، الگوریتم های تکاملی مثل ژنتیک، IWO، SSO، PSO و …
Training of Fuzzy Systems Using Gradient Descent, extended Kalman filter, unscented Kalman filter, particle swarm optimization algorithm, social spider optimization, genetic algorithm, etc.
Self-structuring fuzzy systems, self-organizing fuzzy systems
- سیستم های فازی نوع دوم و روش های آموزش و بهینه سازی این سیستم ها
Type-2 fuzzy systems and optimization algorithm, Simulation examples in Matlab
- فازی سازی غیرسینگلتون، سیستم های فازی با ورودی فازی
Non-singleton tye-2 fuzzy systems
- سیستم های فازی نوع دوم جنرال
General type-2 fuzzy systems
Recurrent fuzzy systems
- چند پروژه کاربردی با استفاده از سیستم های فازی
Some useful and practical projects using fuzzy systems
- حل تمرینات منتخب از کتاب فازی وانگمدرس: دکتر محمدزاده، عضو هیأت علمی دانشگاه دولتی بنابجهت مشاوره و راهنمایی پایان نامه ارشد و دکتری از طریق ایمیل intelligent.controlref@gmail.com تماس بگیرید.
مراجع اصلی: سیستم های فازی و کنترل فازی نوشته وانگ، سیستم های فازی نوع دوم نوشته جری مندل و برخی مقالات از ژورنال های معتبر
جلسه اول:
مقدمه ای بر منطق فازی
در این جلسه یک مقدمه ای در مورد منطق فازی ارائه شده و برخی عملیات پایه مثل t-norm, s-norm, complement در حوزه فازی شرح داده شده و یک برنامه متلب به صورت GUI ارائه می شود که همه مطالب این فصل رو پوشش می دهد.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+متلب
حجم: ۶۰MB
پیش نمایش جلسه اول:
جلسه دوم:
از منطق کلاسیک تا منطق فازی
در این جلسه از منطق کلاسیک نهایتاً به منطق فازی خواهیم رسید. انواع روش های تفسیر قواعد اگر-آنگاه فازی و اصول پایه استنتاج شرح داده شده و در نهایت یک سیستم فازی خواهیم ساخت. همچنین تولباکس متلب برای ساخت یک سیستم فازی شرح داده میشود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ متلب
حجم: ۹۰MB
پیش نمایش جلسه دوم:
جلسه سوم:
ساخت سیستم فازی با استفاده از دیتای ورودی-خروجی، سیستم های نرو-فازی، تولباکس متلب برای نرو-فازی
در این جلسه، دو رویکرد مهم برای ساخت سیستم های فازی، با استفاده از متغیرهای زبانی و دیتای ورودی-خروجی شرح داده میشود. دو سیستم فازی با استفاده از این دو رویکرد ساخته می شود. همچنین سیستم های نرو فازی به همراه تولباکس متلب تشریح میشود. در نهایت در یک مثال ساده و گویا، یک سیستم فازی و یک سیستم نرو-فازی را با استفاده از دیتای-ورودی خروجی در محیط تولباکس متلب شبیهسازی کرده و نتایج را مقایسه می کنیم.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ متلب
حجم: ۹۰MB
پیش نمایش جلسه سوم:
جلسه چهارم:
حل تمرینات منتخب کتاب وانگ ترجمه دکتر تشنه لب
در این جلسه تمرینات مهم بخش اول کتاب وانگ به شکل ساده و همراه با شبیه سازی در متلب حل می شود.
فصل سوم: سوالات ۱و۵، فصل چهارم: ۲و۳، فصل پنجم: ۳و۶، فصل ششم: ۲و۶و۸، فصل هفتم: ۳، فصل هشتم: ۳، فصل نهم: ۴و۶، فصل دهم: ۲و۳، فصل یازدهم ۱و۳. به همراه شبیه سازی در متلب.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۹۲MB
پیش نمایش جلسه چهارم:
جلسه پنجم:
Fuzzy c-means clustering ، طراحی سیستم فازی بر اساس خوشه بندی
در این جلسه ابتدا روش دسته بندی دیتا بر اساس روش فازی بررسی شده و با روش k-means clustering مقایسه می شود. در ادامه به حل یک مثال عددی با استفاده از این روش Fuzzy c-means clustering می پردازیم. همچین نحوه ساخت یک سیستم فازی بر اساس خوشه بندی شرح داده می شود. در انتها یک مثال ساده و گویا در متلب شبیه سازی شده و عملکرد این الگوریتم دسته بندی تست می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۹۰MB
پیش نمایش جلسه پنجم:
جلسه ششم:
طراحی سیستم فازی بر اساس گرادیان نزولی، back propagation، کاربرد در یک مسئله واقعی
در این جلسه در مورد نحوه بهینه سازی پارامترهای بخش تالی (consequent) و پارامترهای بخش مقدم (antecedent، پارامترهای مربوط به توابع عضویت)، بحث می کنیم. یک برنامه متلب به صورت کاملاً کلی در محیط m-file متلب نوشته می شود که همه پارامترهای یک سیستم فازی در آن آموزش داده می شوند. در انتها یک مثال کاملاً کابردی و گویا (در مورد دسته بندی دیتای واقعی) در متلب شبیه سازی شده و عملکرد آن تست می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۱۰۰MB
پیش نمایش جلسه ششم:
جلسه هفتم:
مقدمه ای بر سیستم های فازی نوع دوم- Interval type-2 fuzzy systems
در این جلسه مفاهیم پایه ای و اساسی سیستم های فازی نوع دوم بررسی می شود و با یک مثال گویا نحوه طراحی یک سیستم فازی نوع دوم شرح داده شده و تفاوت هایش با سیستم فازی نوع ۱ بیان می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ فایل پی دی اف
حجم: ۶۰MB
پیش نمایش جلسه هفتم:
جلسه هشتم:
پیاده سازی انواع روشهای کاهش نوع در متلب type-reduction methods in Matlab
در این جلسه، با یک مثال ساده و گویا انواع روشهای کاهش مرتبه (type-reduction) شرح داده شده و در متلب پیاده سازی می شوند. در این جلسه روشهای کاهش مرتبه centroid، height، modified height، center of set و center of sum برای توابع عضویت جنرال و KM برای توابع عضویت بازه ای بررسی می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف نتایج شبیه سازی (تمرین کتاب)
حجم: ۱۰۰MB
پیش نمایش جلسه هشتم:
جلسه نهم:
آموزش تولباکس متلب برای سیستم های فازی نوع دوم بازه ای
در این جلسه ابتدا چند روش ساده و پرکابرد کاهش مرتبه بیان شده سپس به بررسی تولباکس متلب برای سیستم های فازی نوع دوم بازه ای (Matlab Toolbox for interval type-2 fuzzy systems) پرداخته می شود. در نهایت یک مثال ساده و گویا شیبه سازی شده و عملکرد آن در محیط سیمولینک تست می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ فایل پی دی اف گزارش نتایج شبیه سازی+ تولباکس متلب برای سیستم های فازی نوع دوم+ مثال شبیه سازی شده در متلب
حجم: ۷۵MB
پیش نمایش جلسه نهم:
جلسه دهم:
آموزش سیستم های فازی نوع دوم بر اساس back propagation
در این جلسه،به آموزش سیستم های فازی نوع دوم بر اساس روش پس انتشارخطا و بهینه سازی گرادیان نزولی پرداخته می شود. ساختار سیستم فازی به فرم تعداد ورودی-خروجی دلخواه و فرم قوانین دلخواه در نظر گرفته شده و همه پارامترهای سیستم فازی (مراکز توابع عضویت گوسین، عرض توابع عضویت و پارامترهای بخش خروجی) بهینه سازی می شوند. یک مثال شبیه سازی کابردی با ابعاد بالا و دیتای واقعی در نظر گرفته می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۱۲۰MB
پیش نمایش جلسه دهم:
جلسه یازدهم:
آموزش سیستم های فازی نوع دوم با کاهش مرتبه KM, EKM- بر اساس back propagation و بهینه سازی گرادیان نزولی
در این جلسه بهینه سازی سیستم های فازی نوع دوم با کاهش مرتبه KM و EKM بر اساس back propgataion و گرادیان نزولی بررسی می شود. برای شبیه سازی در متلب یک مثال کاربردی در فرم جنرال در نظر گرفته می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۸۱MB
پیش نمایش جلسه یازدهم:
جلسه دوازدهم:
تنظیم همه پارامترهای سیستم فازی نوع دوم با کاهش مرتبه KM
Training of the consequent and the antecedent parameters of a type-2 fuzzy system based on back-propagation and GD
در این جلسه همه پارامترهای سیستم فازی نوع دوم با کاهش مرتبه کارنیک مندل (KM) تنظیم می شوند. یعنی هم پارامترهای بخش تالی و هم پارامترهای توابع عضویت به صورت تطبیقی هستند و تنظیم می شوند. در یک مثال کاملاً کاربردی اثر تنظیم پارامترهای توابع عضویت نشان داده می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۹۵MB
پیش نمایش جلسه دوازدهم:
جلسه سیزدهم:
تنظیم پارامترهای سیستم های فازی نوع دوم با فیلتر کالمن توسعه یافته
Training of the consequent and the antecedent parameters of a type-2 fuzzy system based on back-propagation and extended Kalman filter
در این جلسه پارامترهای سیستم فازی نوع دوم بر اساس فیلتر کالمن توسعه یافته (EKF) آموزش داده می شوند. سیستم فازی در یک مثال کاربردی با دیتای واقعی با تعداد ورودی-خروجی دلخواه به کار برده شده است. از برنامه های نوشته شده می توانید در مسائل مربوط به خودتان به راحتی استفاده کنید.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۸۱MB
پیش نمایش جلسه سیزدهم:
جلسه چهاردهم:
بهینه سازی سیستم های فازی نوع اول و دوم بر اساس الگوریتم ژنتیک
Training of the consequent and the antecedent parameters of a type-2 fuzzy system based on back-propagation and genetic algorithm (GA)
در این جلسه از الگوریتم ژنتیک برای بهینه سازی سیستم فازی نوع دوم استفاده می شود. یک مثال کاربردی برای ارزیابی عملکرد تخمین در محیط کدنویسی متلب ارائه می شود. از برنامه های نوشته شده می توانید در مسائل مربوط به خودتان استفاده نمایید.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۹۰MB
پیش نمایش جلسه چهاردهم:
جلسه پانزدهم:
بهینه سازی سیستم های فازی نوع اول و دوم بر اساس الگوریتم تجمعی پرندگان
Training of the consequent and the antecedent parameters of a type-2 fuzzy system based on back-propagation and particle swarm optimization algorithm (PSO)
در این جلسه از الگوریتم تجمعی برای بهینه سازی سیستم فازی نوع دوم استفاده می شود. یک مثال کاربردی برای ارزیابی عملکرد تخمین در محیط کدنویسی متلب ارائه می شود. برنامه نوشته شده به صورت ساده و گویا نوشته شده و به راحتی می توانید در مسئله مربوط به خودتان استفاده نمایید.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۷۰MB
پیش نمایش جلسه پانزدهم:
جلسه شانزدهم:
آموزش سیستم های فازی نوع دوم بر اساس روش های مرتبه دوم
Training of type-2 fuzzy systems based on the levenberg marquardt optimization algorithm, Matlab code
در این جلسه الگوریتم های آموزشی مرتبه دوم شرح داده می شود و همه پارامترهای سیستم فازی نوع دوم بر اساس این الگوریتم تنظیم می شوند. یک مثال کاربردی دسته بندی با دیتای واقعی برای ارزیابی در نظر گرفته می شود. برنامه متلب جامعی به فرم جنرال تعداد ورودیی-خروجی دلخواه تهیه شده است که به راحتی می توانید در مسائل کاربردی و عملی استفاده کنید.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم:۷۰MB
پیش نمایش جلسه شانزدهم:
جلسه هفدهم:
آموزش سیستم های فازی نوع اول بر اساس PSO
Training of type-1 fuzzy systems based on the PSO algorithm, Matlab code
در این جلسه سیستم های فازی نوع اول را با استفاده از PSO بهینه سازی کرده و در یک مثال کاربردی با دیتای واقعی برای پیش بینی بارندگی به کار می بریم.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۸۰MB
پیش نمایش جلسه هفدهم:
جلسه هجدهم:
آموزش همه پارامترهای سیستم های فازی نوع اول بر اساس الگوریتم ژنتیک GA
Training of type-1 fuzzy systems based on the GA optimization algorithm, Matlab code
در این جلسه همه پارامترهای سیستم های فازی نوع اول بر اساس الگوریتم ژنتیک تنظیم می شوند (پارامترهای قوانین و توابع عضویت). در دو مثال کاربردی با دیتای واقعی در محیط متلب شبیه سازی می شود.
محتوا: فایل آموزشی با کیفیت ۷۲۰p+ برنامه های متلب + فایل پی دی اف
حجم: ۱۱۰MB
پیش نمایش جلسه هجدهم:
مطالعه بیشتر
سوالات خود را بپرسید
با عرض سلام و خسته نباشید و ضمن قبولی طاعات و عبادات شما
خیلی ممنون بابت آموزش های خوب و مفیدتون.
من کل آموزش کنترل فازی را خریداری نموده و در حال یادگیری اون هستم.
اگر صلاح میدونین خیلی بهتر میشود که توضیحاتی هم در مورد کدهای متلب داده شود.
در اینجا سوالی در مورد کد ام فایل متلب جلسه ۴ داشتم.(estimate 10-2). ممنون میشم توضیحی در مورد کد زیر داده شود.
[a,b]=min( abs(X(1,:)-x*ones(1,length(X))) )
از طرفی ضرب ماتریس x کوچک در X بزرگ با ابعاد متفاوت چطور ممکن شده است؟
سلام
در جلسات مختلف در مورد کد متلب توضیح داده شده است-
برخی کدها و الگوریتم یا خیلی ساده است که نیاز به توضیح ندازه یا خیلی تکرار شده جلسات قبل
این کدی که گفتین نزدیک درایه بردار X به متغیر x را پیدا میکند
موفق باشید
سلام
یه سوال داشتم از خدمتتون.
توی فایل pdf جلسه ۴ با نام s2 در شبیه سازی ۱۰-۲ مفهوم جمله زیر را ممنون میشم توضیح دهید.
نرم بینهایت ||Მf/Მx|| ضرب در h بزرگتر است از Ꜫ
یه توضیحی در مورد خط بالا بدهید ممنون میشم.
از طرفی مگر نرم بینهایت ماکزیمم یه تابع را استخراج نمیکنه؟ در مقابلش مشتق نیز ماکزیمم یه تابع رو پیدا میکنه.
به کاربردن اینها پشت سر هم چه مفهومی دارد؟
سلام
هدف منفی کردن مشتق تابع لیاپانوف هست
سوال دوم، نه
سلام آقای دکتر.
خیلی ممنون از آموزش های خوبتون.
یه سوال داشتم از خدمتتون. من وقتی تولباکس فازی نوع ۲ رو اضافه میکنم. ارور میده.
ایراد کار از کجاست؟
ارور زیر را میدهد.
Dot indexing is not supported for variables of this type.
Error in fisgui (line 17)
fis = data(1).fis;
Error in ruleedit2
Error while evaluating Axes ButtonDownFcn.
سلام
احتمالاً خطا از ورژن متلب شماست
با سلام خدمت شما جناب اقای دکتر و ممنون از اموزش های بسیار خوبتون ببخشید امکانش هست سیستم فازی نوع ۲ رو بر روی یک مثال مثل پاندول معکوس یا هر مثال ک خودتون در نظر دارید پیاده سازی کنید و طی یک جلسه توضیحات اون رو بیان کنید ممنون از لطفتون
با سلام
مثال مشابهی در https://simref.org/flc/ ارائه شده است.
موفق باشید.
با سلام
کل جلسات آموزش را خریداری کردم. ولی جلسه ۸ اجرا نمیشه. لطفا دوباره ارسال کنید. ممنون
با سلام به زودی بررسی شده و اطلاع داده می شود. با تشکر از اطلاع رسانی شما.
باسلام-مشکل حل شد- لطفا از لینک دریافت شده مجدداً قسمت ۸ دانلود کنید- موفق باشید.
باسلام.لینک دانلود را ندارم. لطفا به ایمیلم ارسال کنید. با تشکر
لینک ایمیل شد-
دقت کنید که لینکهای دانلود در پروفایلتان هست- می توانید وارد حساب کاربری تان شوید و دانلود کنید- ضمن اینکه هنگام خرید، لینکها به ایمیلی که وارد کردین ارسال می شود. ممکن است ایمیل دریافت شده اسپم شده باشد. اسپم خود نیز چک کنید. موفق باشید.
با سلام.از پیگیری شمابرای رفع مشکل سپاسگزارم.
با سلام اقای دکتر ممنون از مجموعه بسیار خوبی ک بخصوص برای فازی نوع دوم زحمت کشیدید و تهیه کردید جناب اقای دکتر ممنون میشم لینک دانلود کتابی ک برای توضیح فازی نوع دوم هست رو در قسمت دانلود ها قرار دهید با تشکر و یا لطفا نام کتاب مربوطه رو ذکر کنید چندین کتاب از پروفسور مندل دانلود کردم ولی در هیچکدام موضوعات مربوط ب ریداشکن ها و فرمول های اون رو پیدا نکردم با تشکر